Saako ostaja pitää 60 eurolla ostetun telkkarin, jos oikea hinta on 600 e?

Kuluttajalla on oikeus odottaa, että mainoksen hintatiedot pitävät paikkaansa. Tämä kuuluu myyjän huolellisuusvelvoitteeseen markkinoinnin toteuttamisessa, muistuttaa Kilpailu- ja kuluttajavirasto.Verkkokaupoissa ja -mainonnassa tietoja voi päivittää nopeasti ja milloin tahansa. Tämän takia internetissä mainostajalla on suurempi vastuu mainosten oikeista tiedoista ja huolellisuusvaatimus korostuu. Verkkokaupassa lähtökohta on, että myyjän ilmoittamat tiedot tuotteesta, esimerkiksi hinnasta ja ominaisuuksista ovat sitovia.

Kuluttaja voi vaatia tuotetta verkkosivuilla tarjottuun hintaa sen jälkeen, kun hän on hyväksynyt tarjouksen tilaamalla tuotteen. Ainoastaan tietyissä tilanteissa myyjä voi vedota tietojen paikkansa pitämättömyyteen ja vetäytyä kaupasta:

Jos kuluttajan olisi pitänyt ymmärtää hinnan olleen selvästi virheellinen, hinta ei sido myyjää. Näin on esimerkiksi silloin, jos 600 euron televisiota myydään 60 eurolla.

Saako ostaja pitää 60 eurolla ostetun telkkarin, jos oikea hinta on 600 e?
Siirry sivun alkuun