Sairaanhoitajan helppo kännykkävinkki voi pelastaa henkesi hätätilanteessa

Pelastusviranomaiset voivat puhelimeen lisättyjen ICE-tietojen avulla löytää nopeasti hätätilanteeseen joutuneen omaisen yhteytiedot. ICE-kirjainlyhenne tulee sanoista In Case of Emergency, eli suomeksi ”hätätilanteessa”.Sairaanhoitaja Julia Thompson on julkaissut Facebook-päivityksen, jossa hän kertoo iPhone toiminnosta, joka voi pelastaa sinun tai läheisesi hengen hätätilanteessa. Sitä on jaettu yli 150 000 kertaa.

Iphonessa on sisäänrakennettu sovellus nimeltä ”Terveys”, josta löytyy kohta ”SOS-tiedot. Sovelluksen tunnistat valkoisesta ruudusta, jossa on sydän yläkulmassa. ”SOS-tiedot” löytyy oikeasta alakulmasta. Sinne pääsee vaikka puhelimet ovat lukittu.

iphone6-ios9-health-dashboard

SOS-tietoihin voit lisätä syntymäpäivän, pituuden ja veriryhmän kaltaisia terveystietoja sekä lisätä yhteyshenkilöitä hätätilanteita varten.

Voit muokata tietojasi ”Muokkaa” -kohdasta. Laita Näytä lukittuna -asetus päälle, niin SOS-tietosi ovat käytettävissä lukitulta näytöltä. Jos siis et ole vielä lisännyt tietoja, nyt voisi olla hyvä tilaisuus tehdä se.

iphone6-ios9-health-medical-id

Sairaanhoitajan helppo kännykkävinkki voi pelastaa henkesi hätätilanteessa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun