Stephen Hawking: ”Ihmiskunta tuhoaa itsensä 100 vuodessa”

Maailman älykkäimpien ihmisten joukkoon lukeutuva fyysikko Stephen Hawking varoittaa, että ihmiskunta tuhoaa itsensä seuraavan sadan vuoden aikana.Asiasta uutisoivan IFL Sciencen mukaan ihmiskunnalle suurimpia uhkakuvia luovat muun muassa ydinsota, ilmastonmuutos ja virusmutaatiot. Maailmanlaajuiset ongelmat tulevat lisääntymään.

Hawking pitää kuitenkin yllä positiivista asennetta kertomalla, että ihmiset voivat omilla toimillaan estää skenaariot. Esimerkiksi Marsiin perustettavan yhdyskunnan avulla ihmiskunta voidaan pelastaa.

Ihmisrodun jatkumisen kannalta seuraavat sata vuotta ovat kaikkein vaarallisimpia. Hawking pitää ajanjaksoa otollisena tiedemiesten kannalta, sillä kehitys kehittyy ja tutkijat tekevät jatkuvasti uusia löydöksiä.

Pietari

Vastaa