Lapset roikkuivat yhdellä kädellä 100 metriä korkeassa mastossa

Mikkelin Kalevankankaalla Lähemäen koulun 6. ja 7. luokan oppilaat kiipesivät korkeiden rakennusten katoille ja sata metriä korkeaan Soneran mastoon.Huipuilla on roikuttu yhdellä kädellä ja alhaalla olevat ovat kuvanneet roikkumista ja kiipeämistä. Materiaalia on levitetty sosiaalisessa mediassa, Lähemäen koulun rehtori Vesa Räsänen kertoo.

YLEn mukaan kevään aikana noin kymmenen oppilaan joukko aloitti vaarallisen harrastuksen. Oppilaat jäivät kiinni paikallisen yrityksen turvatallenteiden perusteella. Yrityksen katolle pääsi vain ohutta sadevesiränniä pitkin.

Oppilaat ovat myöntäneet tekonsa rehtorille, joka on ollut tapauksesta yhteydessä vanhempiin. Hän vetosi puhumaan aiheesta kotona.

Sonera selvittää kuinka mastoon kiipeäminen oli mahdollista. Soneran tiedottajan Mira Kettusen mukaan myös yhtiössä oltiin järkyttyneitä tapahtumasta.

Varmaan suurin vaara siinä on, että tippuu alas. Se säteily ei ole niin vahva, että siitä koituisi ongelmia. Nyt Kalevankankaalle on lähetetty työntekijä tarkistamaan masto, selvittämään se, miten sinne on päästy kiipeämään ja miten pääsy estetään jatkossa, Kettunen kertoo.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa