Reissu rakkaassa Ruotsissa

Huhtikuun lopulla tekemämme matkan ensimmäinen osa, joka käsitteli risteilyä julkaistiin pari päivää sitten. Nyt on aika blogata tarkemmin koko reissusta.Matkaan lähdettiin tuttuun tapaan taksilla Parikkalaan, jossa vaihdoimme junaan. Junamatka meni hyvin ja rautatieasemalta siirryimme Katajanokan terminaaliin odottamaan myöhässä ollutta Viking Linen M/S Gabriella -laivaa.

Terminaalissa meitä odotti yllätys, kun hissi oli epäkunnossa ja olisi pitänyt päästä ylempiin kerroksiin. Sataman henkilökunta auttoi meidät ystävällisesti tavarahissillä yläkertaan, jossa sijaitsee Cafe Terminus. Tuosta tarkemmin voit lukea täältä.

Tukholman takseilta nähtiin ihmeellistä sekoilua. Satamaan meitä hakemaan saapui Taxi 020, jonka olimme tilannut. Mutta eihän taksiin sopinut kaksi sähköpyörätuolia, apuvälineet sekä muut matkatavarat, vaikka tuosta lupauksesta oli mustaa valkoisella. Tuota ei tietenkään kerrottu, että saivat ajaa monta kyytiä. Ja tietenkin laitettiin maksamaan kaksi kyytiä.

Hotellinna meillä oli Scandic Ariadne, joka sijaitsi hieman syrjässä. Tuossa hotellin valinnassa sattui pieni moka, mutta hyvä hotelli silti saatiin. Hotellin aula oli näkemisen arvoinen, kun sieltä lähti upeat portaat kolmannessa kerroksessa sijaitsevaan vastaanottoon. Toki hissitkin löytyi.

IMG_1189

Ne rappuset.
Ne rappuset.
Aula oli tilava.
Aula oli tilava.

Huoneemme sijaitsi kahdeksannessa kerroksessa, jossa näkymä avautui aulan suuntaan. Esteettömässä huoneessa oli vain toinen sängyistä säädettävä ja huone oli todella kuuma. Muuten esteettömyys oli totuttua Scandicia, eli ei ihmeempää moitittavaa. Kahden yön jälkeen kysyimme, että löytyisikö viileämpää huonetta ja kohta muutimmekin yhdenteentoista kerrokseen, josta sijaitsevasta loppureissun majapaikastamme sai ikkunankin auki.

Huone oli "vähän" isompi kuin hytti.
Huone oli ”vähän” isompi kuin hytti.
Hieno maisema kaupungin suuntaan.
Hieno maisema kaupungin suuntaan.
Pesuhuone oli tilava.
Pesuhuone oli tilava.
Muuttaja mummo.
Muuttajamummo.

Lauantaina oli ensimmäinen kokonainen päivä maissa ja silloin vietettiin Maijun syntymäpäiviä, joten pienen pyörimisen jälkeen päädyimme Djurgårdenin saarella sijaitsevaan Junibackeniin. Tukholmassa oli samaan aikaan puolimaratoni, jonka takia kadut olivat eristetty ja aavemaisen tyhjät.

IMG_1103-001

IMG_1107

Junibacken on elävä satutalo, jossa on muun muassa Muumi-näyttely ja Astrid Lindgrenin kirjoista tuttuja ympäristöjä. Junibacken oli aivan täynnä lapsiperheitä ja siellä oli sen takia tosi vaikea liikkua. Paikka oli myös remontissa, eikä päästy pyörätuoleilla jokapaikkaan, joten ei tarvinnut maksaa mitään lipuista. Ostin sieltä Maijulle lahjaksi Viiru-pehmolelun.

IMG_1112
Hattivatit pimeässä loistavat.

 

IMG_1125
Pesosen verstas.

 

IMG_1130
Viiru katolla.

 

IMG_1145
Hotellin synttäritoivotus Maijulle.

 

Junibackenista matka jatkui viileässä säässä Fältöversten Centrum -ostoskeskukseen, jossa päätettiin ruokailla ja kahvitella. Avustaja kävi ostamassa uudet kengät, että jaksoi pysyä perässämme. Tuon jälkeen lähdimme etsimään esteetöntä pääsyä metroon. Tosi helposti matkustaminen onnistui metrolla ja pääsi aivan hotellin lähelle.

Kaksi seuraavaa päivää menikin oikeastaan ostoksia tehdessä. Matka keskustaan taittui kätevästi metrolla, eikä 2 euron hintainen lippu ollut paha. Mukaan tarttui muun muassa uusia vaatteita.

IMG_1260
Maijun ostoksia.

 

IMG_1258
Viiru ja designtorin kettu.

 

IMG_1257
Kuka rutisti mukini?

 

Lähtöpäivänä ihmeteltiin hotellin ympärilläkin pyörineitä helikoptereita. Seurattiin amaan aikaan netistä terroristijahtia. En sitten tiedä liittyivätkö kopterit samaan juttuun.

Hotellilta lähtiessä seurasi jälleen sekoilua keltaisten taksien kanssa. Paikalle saapui saman 020-firman taksi, vaikka vastaanotosta lupasivat tilata toisen isomman taksin, johon sopisimme kaikki. Tuplahinta siis jälleen, koska tarvittiin kaksi taksia. Alennusta lupasivat, mutta se unohtui maksamisen ajan tultua.

Reissu oli kaikenkaikkiaan onnistunut ja toi vähän muutosta arkeen. Vähän harmittaa, että kylmien ilmojen takia ei voinut paljoa nähtävvyksiä katsella. Kotiin kuitenkin saavuttiin väsyneenä, mutta paljon uutta kokeneena.

Kirsikkapuut kukkivat.
Kirsikkapuut kukkivat.
Reissu rakkaassa Ruotsissa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun