Työtön valmisti plektroja 2 000 eurolla – Kela perii vuoden työttömyysrahat takaisin

Kitaroiden puisia Pickat-plektroja harrastusmielessä valmistava Christian Jansson ilmoitti viranomaisille, että yrittää työllistää itsensä niillä tulevaisuudessa.Työtön Jansson kirjattiin heti yrittäjäksi ja hän sai TE-toimistolta selvityspyynnön, jossa kyseltiin plektrojen myynnistä.

Toimitin verkkokaupasta saadun kirjanpidon TE-toimistolle. Myyntiä oli koko vuodelta 2 000 eurolla. Sanoin, että ihan harrastepohjalta olen tätä tehnyt. Suurin osa tuotosta, mitä on jäänyt sitten postimaksujen ja kaikkein muiden mahdollisten jälkeen, on mennyt siihen, että olen kehittänyt tuotetta eteenpäin, Jansson kertoo Verkkouutisille.

Seuraavaksi Janssonia kirjeellä lähestyi Kela, joka perii koko edellisen vuoden työttömyyskorvaukset takasin. Päätöksen perusteluna oli vain se, että hänet katsottiin yrittäjäksi.

Plektravalmistajan mukaan Kelan kanssa taistelu vei häneltä voimat, joka johti tilausten väliaikaiseen myöhästymiseen.

TE-toimiston ohjeen mukaan työttömyysetuuteen ei ole oikeutta henkilöllä, joka työllistyy päätoimisesti yrittäjänä tai omassa työssä. Työllistyminen katsotaan päätoimiseksi, jos yritystoiminnan vaatima työmäärä on niin suuri, ettei henkilö voi vastaanottaa kokoaikatyötä.

13227812_1547614675543705_8357975647225220076_o

Työtön valmisti plektroja 2 000 eurolla – Kela perii vuoden työttömyysrahat takaisin

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun