Byggmaxilta erikoinen tempaus – Viranomaiset hämillään

Rakennustarvikekauppaketju Byggmax on päässyt jälleen otsikoihin tv-mainoksensa takia. Tällä kertaa mainoksessa hyödynnetään Kansalaisaloite.fi-palveluun jätettyä lakialoitetta.Suomalainen mies on laittanut vireille kansalaisaloitteen. Sen mukaan koulujen tekstiilityön oppitunnit pitäisi korvata rakentamisen ja remontoinnin oppitunneilla, tv-mainos alkaa.

Kansalaisaloite on laitettu vireille oikeusministeriön Kansalaisaloite.fi-palvelussa Byggmaxin maajohtaja Aleksi Virkkusen toimesta. Varaedustajana toimii mainoskampanjan suunnittelusta vastanneen mainostoimisto Folkin luova johtaja Tommy Mäkinen.

Me olemme tehneet sen yksityishenkilöinä, koska niin kansalaisaloite toimii. Yrityshän sitä ei voi laittaa vireille. Aloitteen tavoitteena on edistää suomalaisten rakentamis- ja nikkarointitaitoja, jotka minun kokemukseni mukaan kaipaisivat kehittämistä Virkkunen sanoo

Aloite vaikuttaa Byggmaxin mainoskampanjan osalta, vaikka Kansalaisaloite.fi-palvelun säännöt kieltävät julkaisemasta aloitteita, jotka sisältävät kaupallisia viestejä.

Tämän tiedon perusteella on syytä katsoa, onko aloite meidän käyttösääntöjemme mukainen, sanoo Aamulehdelle oikeusministeriön demokratia-, kieli- ja perusoikeusasioiden yksikön johtaja Johanna Suurpää.

Virkkusen mukaan Byggmax tukee aloitetta 63 000 eurolla, koska se sopii liiketoiminta-alaan hyvin.

Neuvoston puheenjohtaja Päivi Romanov pitää tapausta mainonnan eettisyyden kannalta erittäin kiinnostavana.

Minun muistaakseni tällaista ei ole tullut vastaan. Tämä on ihan uudenlainen asia. Korostan, etten voi tässä vaiheessa ottaa kantaa, onko tässä tapauksessa ylipäätään kyse mainonnasta. Mutta saatan asian neuvoston tietoon.

maxresdefault (6)

Byggmaxilta erikoinen tempaus – Viranomaiset hämillään

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun