Eikö ihmiset ikinä opi? Mies maksoi nettihuijarille lähes 300 000 euroa

Oululainen 63-vuotias mies oli saanut tekstiviestillä tiedon, että oli voittanut Sony Corporations lotossa miljoona dollaria.Saadakseen rahat miehen piti lähettää ensin muutamia tuhansia euroja eri vastaanottajille. Viimeisenä vaatimuksena oli 40 000 euroa veroihin ja 15 000 euroa kuriirille.

Poliisi pääsi jäljille rikollisten aikeista omien tutkimuksiensa perusteella. Tällöin ilmeni, että eläkkeellä oleva mies oli jo aikaisemminkin lähettänyt rahaa ulkomaille lähes 300 000 euroa. Rahat ovat poliisin tietojen mukaan menneet hyvin epäilyttäville tahoille eikä niiden takaisinsaannissa ole mitään toivoa.

Poliisin puhuttelussa mies oli sitä mieltä, että katsoo asian loppuun saakka. Mies ei kuitenkaan enää halua lähettää lisää rahaa puhelimitse ja sähköpostitse tutuksi tulleelle Henry Wirthille. Mies oli soittanut useita kertoja ja ollut hyvin ystävällinen. Miljoona dollaria piti tulla tällä viikolla miehen tilille.

Oulun poliisi pyytää omaisia seuraamaan läheistensä rahan käyttöä ja hakemaan edunvalvontaa, mikäli talousasiat eivät ole enää hallinnassa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa