Pyykkituvan käytöstä riideltiin korkeimpaan oikeuteen asti – Yli 20 000 euron kulut

Pirkanmaalainen taloyhtiö päätti keväällä 2012, että pyykkituvasta aiheutuvat kustannukset katetaan yhtiövastikkeilla eikä käytöstä peritä erillistä käyttömaksua.Kauppalehden mukaan kaksi henkilöä vaati Pirkanmaan käräjäoikeudessa päätöksen kumoamista. Kanteen nostajien mielestä päätös kohteli osakkeenomistajia eriarvoisesti, sillä oman pesukoneensa hankkineet joutuivat maksamaan toistenkin pyykinpesukustannuksia.

Käräjäoikeuden mukaan yhtiökokouksen päätös ei ollut laiton, sillä kaikilla osakkeenomistajilla oli mahdollisuus käyttää maksuttomia pesutiloja. Lisäksi palvelun maksuttomuudesta yhtiölle aiheutuva nettomenetys oli vain 1 000 – 2 000 euroa vuodessa.

Kantelijat valittivat Turun hovioikeuteen, joka oli tammikuussa 2014 samaa mieltä kuin käräjäoikeus. Kantelijat saivat valitusluvan korkeimpaan oikeuteen, jonka päätös tänä kesänä oli aivan sama.

Hävinnyt osapuoli joutuu maksamaan tapauksen oikeudenkäyntikulut yli 20 000 euroa.

Pietari

Vastaa