<

Valion uutuus korvaa lihan – Raejuusto uudessa pakkauksessa?

Valio kertoi tällä viikolla tuovansa markkinoille ennennäkemättömän innovaation, Valio MiFU® paistettavan ruokarakeen.Mifu tuotiin markkinoille, koska kuluttajat haluavat vähentää lihan syöntiä, mutta syödä silti tasapainoisesti ja täyttävästi. Moni hakee lihan rinnalle muita proteiininlähteitä.

Mifu-ruokarae on tarkoitettu lämpimiin ruokiin, joissa sitä voi käyttää esimerkiksi jauhelihan, kinkun ja kanan tapaan. Mifu on tuoretta mutta jo valmiiksi kypsää, joten sen voi lisätä ruokaan sellaisenaan tai paistaa pannulla, jolloin ruokarakeet saavat rapean, ruskean paistopinnan.

Mifun tuotekehitys alkoi vuonna 2009, kun huomasimme kuluttajien kasvavassa määrin hakevan vaihtoehtoja lihalle. Mifu valmistetaan ainutlaatuisella reseptillä ja patentoidulla teknologialla, Valion tuotekehityksestä ja tuoteryhmistä vastaava johtaja Tuomas Salusjärvi kertoo.

Ravintosisällössä ja energiamäärissä tavalliseen raejuustoon verrattuna ei ole eroa. Mifussa on enemmän suolaa kuin raejuustossa.

Mifu on tehty hieman rasvaisemmaksi ja siihen on käytetty hieman rypsiöljyä. Siksi rasvapitoisuus on vähän parempi kuin raejuustossa. Jos korvike tuntuu mauttomalta, ruokaan lisätään sen ja kasvisten lisäksi herkästi fondia tai lisäsuolaa. Silloin suolapitoisuus voi nousta herkästi aika korkeallekin, sanoo ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen Aamulehdelle.

mifu

Valion uutuus korvaa lihan – Raejuusto uudessa pakkauksessa?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun