Downin syndrooma -lapsen isän kirje koskettaa: "Upeampaa, arvokkaampaa ja tärkeämpää kuin elämä jota odotimme" - Pietar.in
Siirry sisältöön

Downin syndrooma -lapsen isän kirje koskettaa: ”Upeampaa, arvokkaampaa ja tärkeämpää kuin elämä jota odotimme”

Yhdysvaltalainen country -laulaja 51-vuotiaan Rory Feekin vaimo Joey sairastui kohdunkaulan syöpään vuonna 2014. Hän menehtyi syöpään puoli vuotta sitten, 40-vuotiaana.rory-feek-01-800

Pariskunnalla on 2-vuotias Indiana-tytär, jolla on Downin syndrooma. Monet ihmiset kutsuvat häntä ”erehdykseksi”. Rory päätti tämän myötä kirjoittaa koskettavan kirjeen:

Indiana ei ole yhtään vähemmän kuin muut lapset, sillä erilaisuus ei tarkoita huonommuutta. Downin syndrooma ei tee hänen elämästään yhtään vähemmän tärkeää, kuin kenen tahansa muun elämästä. Se ei tee hänen unelmistaan ja tunteistaan yhtään vähemmän tärkeitä. Ei lapsena, eikä myöskään tulevina vuosina, kun hän kasvaa ja aikuistuu.

Joey ja minä olemme tavaneet monia Down-lapsia. Minä olen viime kuukausien aikana tavannut monia High Hopes- koulussa ja he eivät ole muita huonompia. Toiset oppivat nopeammin, toiset hitaammin. Toiset ovat hiljaisia ja toiset äänekkäitä. Toiset ryömivät ja kävelevät. Mutta he ovat kaikki kauniita ja erilaisia kuten kaikki lapset. Kaikki ovat lahjoja taivaasta.

Tilastot joiden mukaan 70-90 % naisista tekevät abortin, kun kuulevat heidän syntymättömällä lapsellaan olevan Down- syndrooma särkivät sydämemme. Ymmärrän hyvin, sillä maailma opettaa meille, että he ovat alempiarvoisia. Minä en usko, että he ovat. Indiana ei ainakaan ole. Kun hän syntyi sanoimme, ”Tämä on lapsi, jonka Jumala halusi meidän saavan,”. Uskoimme siihen ja me olimme oikeassa.

En voisi kuvitellakkaan, ettei Joey olisi ollut äiti kuluneena kahtena vuotena. Tai hänellä ei olisi ollut mahdollisuutta löytää rakkautta ja onnea, jonka Indiana on tuonut. Jumala tiesi. Hän toimi oikein. Se oli lahja hänelle. Aivan kuten Indiana on nyt lahja minulle, joka saa hymy isän kasvoilla, jonka pitäisi itkeä. Indiana on ilo perheelle, jonka elämän pitäisi olla täynnä surua.

Aluksi saatat nähdä ennenaikaisesti syntyneen lapsen, joka ei ole lapsi, jota odotimme. Mutta lopulta sinä ymmärrät, että se ei ole vähemmän. Se on enemmän. Se on upeampaa, arvokkaampaa ja tärkeämpää kuin elämä jota odotimme.

joey_indy_adf22809-db1d-4567-9d11-c3b8468cd77c

rory-feek-800-1

Roryn aikuiset tyttäret 29-vuotias Heidi ja 27-vuotias Hopie auttavat Indianan hoidossa.

Indianan ja Roryn elämää voit seurat Facebookista. Kannattaa katsoa myös alla oleva video aiheesta.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

a