Neljä miestä ryösti kaupan – Ketään ei rangaistu, koska päätekijää ei pystytty osoittamaan

Virolahden Klamilan Sale ryöstettiin neljän miehen toimesta heinäkuussa aseella uhaten. Tekijät veivät Salen kassakaapista vajaat 9 000 euroa.Ryöstön suoritti yksi kommandopipolla kasvonsa peittänyt mies. Ryöstäjä sitoi kaupan myyjän nippusiteillä jaloista ja käsistä.

YLEn mukaan tutkinnassa jäi epäselväksi kuka miehistä oli ryöstön tekijä. Tämän vuoksi kaikkien neljän syytteet törkeästä ryöstöstä hylättiin.

Kaikki neljä vastaajaa olivat vangittuina, mikä tekee siitä poikkeuksellisen. Useimmiten kun vastaajat ovat vangittuina, niin näyttökin on sellainen, että harvemmin ketään jätetään vangitsematta, sanoo käräjätuomari Pirjo Pohjalainen Kymenlaakson käräjäoikeudesta.

Käräjäoikeus tuomiti kaksi miestä vuoden ja kahdeksan kuukauden mittaiseen ehdottomaan vankilatuomioon törkeästä kiristyksestä ja törkeästä kiristyksen uhkauksesta.

Teon pääsuunnittelijat painostivat kolmannen miehen mukaan uhkaamalla tätä väkivallalla. Toinen kiristäjistä huitoi uhria rystysuojatuilla moottoripyörähanskoilla ja yritti lyödä tätä tyhjällä viinapullolla. Kiristäjille velkaa ollutta uhria uhkailtiin myös sormien menettämisellä. Uhri joutui myös luovuttamaan pelikonsolinsa kiristäjälle ja yrittänyt tilata television sekä kaksi matkapuhelinta toiselle kiristäjälle.

Kirkstyksen uhri ja neljäs tekijä tuomittiin huumausainerikoksista päiväsakkoihin. Neljäs hankki ryöstössä käytetyn ajoneuvon ja anasti kilvet astaavan kaltaisesta ajoneuvosta.

laki

Neljä miestä ryösti kaupan – Ketään ei rangaistu, koska päätekijää ei pystytty osoittamaan

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun