<

Suomi täyttää 100-vuotta – Muun muassa Olavinlinna osaksi valotaideteosta

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Juhlavuosi näkyy koko vuoden koko Suomessa ja myös Suomen rajojen ulkopuolella. Juhlavuosi käynnistyy vuoden 2017 alussa ja huipentuu itsenäisyyspäivän viikkoon joulukuussa.Avajaisia vietetään näyttävästi uudenvuoden aattona Helsingissä. Tällöin käynnistyy myös Luminous valotaidekokonaisuus, joka koostuu kuudesta eri puolille Suomea toteutettavasta valoteoksesta.

Luminous käynnistyy Helsingin Töölönlahdelle toteutettavan juhlavuoden avajaisteoksen myötä. Teossarja huipentuu itsenäisyyden juhlaviikolle, jolloin teokset syttyvät vuorotellen Savonlinnaan, Tampereelle, Ouluun, Kilpisjärven Saana- tunturille ja Turkuun, missä toteutetaan massiivinen valotaideteos Turun linnaan ja linnan puistoon.

Helsinki, Töölönlahti. (Luonnoskuvan toteutus: Tiia Pulkkinen)
Helsinki, Töölönlahti. (Luonnoskuvan toteutus: Tiia Pulkkinen)
Olavin linna (Luonnoskuvan toteutus: Tiia Pulkkinen)
Olavin linna (Luonnoskuvan toteutus: Tiia Pulkkinen)

Kokonaisuuden toteutuksesta ja tuotannosta vastaa Valoparta Oy ja valotaiteilija Kari Kola.

Suomi täyttää 100-vuotta – Muun muassa Olavinlinna osaksi valotaideteosta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun