Uimahallin suihkusta tuli liki kiehuvaa vettä – Tytölle vakavat vammat

Turussa Impivaaran uimahalli lämmittää vetensä kaukolämpöverkon menoputken avulla, jossa virtaavan veden lämpötila on säästä riippuen 65–115-asteista.Turun Sanomien mukaan suihkuhanoista on tullut ajoittain jopa 90-asteista vettä, kun vettä säätelevään moottoriventtiiliin tullut toimintahäiriö. Veden pitäisi viilentyä suihkujen vedensekoittajissa, mutta niitä on potkittu rikki.

Viime vuoden lopulla vika mahdollisti jopa pahoinpitelyn, kun kaksi 13- ja 14-vuotiasta poikaa heitti tulikuumaa vettä kahden tytön päälle.

Toinen tytöistä sai toisen asteen palovammat, ja hänen vartalostaan paloi yhdeksän prosenttia. Kilpauimarin ura jäi, ja kosmeettisia haittoja jouduttaneen korjaamaan plastiikkakirurgisesti.

Hallissa on ajoittain varoituskylttejä kuumasta vedestä, milloin toimintahäiriöiden, milloin ilkivallan vuoksi, kertoo Turun liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa