Poliisi tutkii taideteosta – Uhkaillaanko pääministeriä?

Oulun asematunnelin vitriinissä on teos, josta löytyy liikennemerkistä pääministeri Juha Sipilän näköisen henkilön kuva ja viereisellä pöydällä ampuma-aseen mallinen esine.Oulun poliisilaitos on päättänyt ottaa asian selvitettäväksi omasta aloitteestaan teoksen tultua sen tietoon median kautta.

Poliisi suhtautuu kaikenlaiseen vihaan lietsovaan toimintaan kriittisesti, olipa se esitetty taiteena, kuvana, kirjoituksena, puheena tai missä muussa muodossa tahansa. Poliisilaitoksen näkemyksen mukaan tässä teoksessa on sellaisia elementtejä, jotka voivat olla tulkittavissa vihapuheeksi tai siihen rinnastettavaan toimintaan.

Poliisilaitos selvittää pikaisesti, onko asiassa syytä epäillä tapahtuneen rikos vai ei, jonka jälkeen tehdään päätös mahdollisen esitutkinnan aloittamisesta.

ec14cc31ef53cbaa7706780a742a06ee_xl

Poliisi tutkii taideteosta – Uhkaillaanko pääministeriä?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun