Iäkkäältä mieheltä huijattiin tuhansia euroja

Helsingissä viime heinäkuun ja elokuun aikana keski-ikäisen miehen epäillään varastaneen iäkkäältä mieheltä tuhansia euroja.Iäkäs mies oli jollain tapaa ”kaveerannut” miehen kanssa ja rahaa nostaessaan keski-ikäinen mies oli ilmeisesti urkkinut hänen tunnuslukunsa. Seuraavaksi keski-ikäinen mies oli varastanut iäkkäältä mieheltä pankkikortit ja nostanut käyttötililtä rahaa useamman tuhannen euron edestä. Luottotililtä tehtiin myös ostoksia yli tuhannella eurolla. Lisäksi vanhuksen kotiavain oli hävinnyt varkauden yhteydessä.

Poliisi tutki tapausta muun muassa valvontakamerakuvien perusteella ja sai selville epäillyn henkilöllisyyden. Tapauksen tutkinnassa paljastui, että Iäkkään miehen pankkikorttia oli käyttänyt myös toinen mies.

Poliisi on kuullut epäiltyjä ja toinen heistä on kiinniotettuna Pasilan poliisivankilassa. Poliisi tutkii tapausta rikosnimikkeillä varkaus, maksuvälinepetos, petos ja identiteettivarkaus.

Poliisi muistuttaa, että pankkikortin tunnusluvun kanssa kannattaa olla varovainen: Pankkiautomaatilla tunnuslukua näppäillessä kannattaa näkymä suojata aina niin, ettei tunnusluku näy ulkopuolisille.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa