Nettihuijarit käyttävät hyväkseen ihmisten rakkauden kaipuuta - Pietar.in
Siirry sisältöön

Nettihuijarit käyttävät hyväkseen ihmisten rakkauden kaipuuta

Poliisille tulee jatkuvasti rikosilmoituksia nettihuijauksen uhreilta. Nettihuijarit käyttävät hyväkseen ihmisten hyväntahtoisuutta ja rakkauden kaipuuta.Poliisin tietoon on esimerkiksi viimeisen vuoden aikana tullut lukuisia tapauksia, joissa uhrina on ollut keski-iän ylittänyt nainen ja tekijänä henkilö, joka on esiintynyt Afganistanissa palvelevana USA:n armeijan sotilaana.

Mukavia viestejä sosiaalisessa mediassa lähetellyt uusi nettirakas on alkanut pian pyytää uhriltaan rahaa viisumiin tai toisessa maassa jumissa olevan huomattavan suuren omaisuuden siirtämiseen. Tekijä on luvannut tulla tapaamaan uhria tämän kotimaahan saatuaan rahat. Tekijä on saattanut lähettää uskottavia, mutta väärennettyjä asiakirjoja tai valokuvia uhrin harhauttamiseksi.

Uhrin lähetettyä rahaa ulkomaiselle pankkitilille, on tekijälle sattunut jokin odottamaton este tai vastoinkäyminen, jonka takia hän tarvitsee vielä lisää rahaa. Poliisille ilmi tulleissa tapauksissa uhri on saattanut lähettää rahaa jopa kymmenien tuhansien eurojen edestä ennen kuin on tajunnut tulleensa huijatuksi.

Usein uhri kokee häpeää ja jättää tästä syystä rikosilmoituksen tekemättä. Huijauksen kohteeksi joutuminen on kuitenkin inhimillistä, eikä tarvitse olla erityisen hyväuskoinen tai hölmö joutuakseen uhriksi. Huijari on oman alansa ammattilainen.

Tekaistujen nettiprofiilien takana on yleensä kansainvälinen järjestäytynyt rikollisuus ja tekijät ovat taitavia ja uskottavia ja osaavat tarjota uhrille juuri sitä, mitä tältä puuttuu ja imarrella oikealla tavalla.

Tuntemattomalle henkilölle tai henkilölle, jonka henkilöllisyydestä ei ole varma, ei koskaan tule lähettää pieniä tai suuria summia rahaa. Tuntemattomalle ei myöskään koskaan tule lähettää kopiota passista tai muista henkilökohtaisista tiedoistaan. Poliisi muistuttaa, että jos jokin asia vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se ei usein ole totta. Eurolla ei voi ostaa matkapuhelinta.

poliisi_etu1006MN_820_uu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

a