Siirry sisältöön

Perheenisät tekivät rahaa kannabiksella – Nolo virhe sai poliisit perään

Helsingin huumepoliisi kertoo blogissa neljästä jo pitkään toisensa tunteneesta kaveruksesta. jotka miettivät kuumeisesti, että mistä palkan päälle saisi elämiseen hieman lisätuloja.Kaverit olivat säännöllisessä päivätyössä, mutta kuukausittaiset kulut pitivät mattia aika usein kukkarossa. Kenelläkään lapsistaan huolehtivista perheenisistä ei ollut mainittavaa rikostaustaa.

Kahdella kaveruksista oli ollut harrastustoimintaa kannabiskasvien kasvattamisen saralta ja näistä kokemuksista tämä kuningasidea sai lopulta alkunsa.

80-luvun puolivälissä syntyneistä kaveruksista kahdella oli vielä luottotiedot kunnossa, joten pankista saatiin hieman yli 50 000 euroa. Miehet ostivat huonokuntoisen talon Porvoon seudulta ja muuttivat sen kannabiskasvattamoksi.

Cannabis sativa -taimet laitettiin kasvamaan talon päärakennukseen ja viherpeukaloveljekset jäivät odottamaan sadon valmistumista. Muutaman kuukauden kasvun jälkeen oli sadonkorjuun aika ja valmis tuote saatiin markkinoille.

Kahdella kaverilla oli suhteita käyttäjiin ja aika nopeasti koko sato saatiin kaupaksi. Lähes kaikki saadut tulot sijoitettiin talon korjauksiin ja uuden kannabisviljelmän perustamiskuluihin.

Kaksi miehistä hoiti kukintojen myynnin. Yksi miehistä toimi kirjanpitäjänä ja yksi säilytti myynnistä saatuja rahoja. Kaikki meni aluksi hienosti ja kannabiksen myynnistä saaduilla euroilla korjattiin kiinteistöä.

Talossa ja sen ulkorakennuksessa ehdittiin kasvattaa kuusi eri satoa ja rahaa kannabiksen myynnistä tuli ovista ja korjatuista ikkunoista. Viranomaiset arvioivat myöhemmin, että rahaa saatiin huumekaupasta 90 000–100 000 euroa ja kannabis sativa -kasvin kukintoja myytiin parin vuoden aikana 8,6 kiloa.

Yksi ryhmän puutarhureista kasvatti kuitenkin myös kotonaan muutamaa kasvia ja poliisit kävivät niittämässä tämän sadon. Kasvattajalta löytyi muun muassa erilaisia kuitteja ja muita asiapapereita, joista kävi ilmi, että Porvoossa sijaitsevaan kiinteistöön oli hankittu tavaroita, jotka viittasivat kannabiksen kasvatukseen.

Kotietsintöjen ja kuulustelujen jälkeen juttu ja sen laajuus alkoi selvitä pikkuhiljaa poliiseillekin. Esitutkinnan aikana löydettiin muutama kasvuvaiheessa oleva viljelmä ja käteistä rahaakin takavarikoitiin yli 20 000 euroa. Porvoon talo otettiin takavarikkoon ja miehet tuotiin pahnoille. Jotain korvauksiakin on käräjiltä tulossa.

kannasbiskasv

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.