Sairaalan helikopterikentälle pysäköity auto esti laskeutumisen – Potilaan vaaraan saattanut kuljettaja pakeni paikalta

Lapin keskussairaalaan potilasta tuomassa ollut helikopteri joutui torstaina 16.3. noin klo 13.30 aikaan odottamaan laskeutumista, kun helikopterikentälle oli pysäköity henkilöauto.Väärin pysäköidyn auton havaitsi potilasta vastaan tulleen ambulanssin miehistö noin 15 min ennen kopterin laskeutumista.

Auton kuljettajaa yritettiin turhaan tavoittaa sairaalan kuulutuksilla ja poliisin toimesta, joten paikalle kutsuttiin pelastuslaitos siirtämään auto pois kentältä. Samaan aikaan kun pelastuslaitos oli ryhtymässä siirtoon, kuljettaja saapui paikalle.

Kyseistä naista käskettiin välittömästi siirtämään auto. Hän kaasuttelikin pois paikalta saman tien, eikä jäänyt selvittämään asiaa. Naiskuljettajan henkilöllisyys on kuitenkin selvillä.

Tapahtuman vuoksi helikopterin laskeutuminen viivästyi noin kymmenen minuuttia.

Helikopterimiehistö on tehnyt tapauksesta vaarailmoituksen Trafille. Tapauksessa voidaan epäillä myös potilasturvallisuuden vaarantuneen. Kuljettaja on kentälle pysäköidessään ajanut noudattamatta moottoriajoneuvolla ajo kielletty – merkkiä ja pysäköinyt aiheuttaen vakavaa vaaraa. Rikosnimikkeet tarkentuvat tutkinnan edetessä.

3_kopteri_kaupunki

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa