Tökerömpää huijausta harvoin näkee – Poliisi: ”Valitettavasti moni haksahti”

Helsingin poliisi varoittaa kaupungilla liikkuvista epäilyttävistä rahankeräysyrityksistä. Vilpillisestä rahankeräyksestä on tullut poliisille viimepäivinä useita ilmoituksia.Poliisi on ottanut kiinni useamman ulkomaalaisen henkilön rikoksesta epäiltynä. Yksi henkilöistä otettiin kiinni eilen keskiviikkona Kampin kauppakeskuksessa kolmen aikaan iltapäivällä. Järjestyksenvalvojat olivat poistaneet hänet jo kertaalleen paikalta, mutta hän oli palannut uudestaan rahaa keräämään. Niinpä järjestyksenvalvojat ottivat hänet kiinni ja soittivat poliisit paikalle, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja Pekka Korhonen Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi otti kiinni myös Kluuvissa kaksi noin parikymppistä ulkomaalaista miestä rahankeräysrikoksesta epäiltynä. Silminnäkijän mukaan miehet olivat keränneet rahaa kirjakaupan tiloissa ilman asianmukaista lupaa, ja hän ilmoitti tapauksesta hätäkeskukseen.

Miehet olivat jonkin aikaa keränneet rahaa liikkeessä ja poistuivat hetken päästä ulos. Tapauksen ilmoittaja seurasi toisen silminnäkijän kanssa miehiä ulos liikkeestä ja poliisipartion tultua paikalle he osoittivat rahaa keränneet miehet partiolle.

Poliisi otti miehet kiinni ja toimitti heidät Pasilan poliisivankilaan rikoksesta epäiltynä.

Kaikissa edellä mainituissa tapauksissa on käytetty huonolla suomenkielellä kirjoitettuja keräyslistoja. Poliisi tutkii tapauksia tällä hetkellä rikosnimikkeellä rahankeräysrikos. Poliisi tutkii myös epäiltyjen maassaolon edellytyksiä.

Valitettavasti useat hyvää tarkoittavat ihmiset ovat haksahtaneet tähän huijaukseen ja lahjoittaneet keskimäärin 20 euroa, kun ovat luulleet lahjoittavansa rahaa hyvään tarkoitukseen, Korhonen jatkaa.

kerays1

kerays2

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa