Tunnistatko tämän miehen? – Poliisi epäilee: Yritti polttaa teltan, jossa oli 12 ihmistä

Helsingin Rautatientorilla 24.3.2017 miehen epäillään sytyttäneen turvapaikanhakijoiden puolesta mieltä osoittavien teltan tuleen.Epäilty tekijä pyöräili Rautatieasemalle Itäistä Teatterikujaa pitkin klo 4.27. Hän ajoi turvapaikanhakijoiden teltalle Jääpuiston takaa ja meni Eurobasket-kyltin ja teltan väliin. Kyseisen pyöräilijän epäillään sytyttäneen teltan tuleen, sen takaosasta noin klo 4.31. Epäillyltä jäi tapahtumapaikalle sininen kanisteri, missä oli palavaa nestettä.

Epäilty poistui Rautatientorin läpi Läntistä Teatterikujaa Kaisaniemen puistoon klo 4.32, jatkaen puiston läpi kohti Kaisaniemen rantaa.

Epäillyllä oli tapahtuma-aikaan yllään tummat vaatteet ja päässään pipo, missä oli mahdollisesti lippa. Kengät olivat valkoiset tai niissä oli valkoista väriä. Selässään miehellä oli reppu, mikä oli Rautatientorille mentäessä täyden näköinen ja sieltä poistuttaessa lepatti avonaisena ja tyhjänä. Polkupyörä on väritykseltään tumma ja lokasuojaton malli.

Poliisi pyytää yleisön apua miehen henkilöllisyyden selvittämiseksi. Poliisia kiinnostaa erityisesti tieto polkupyörällä liikkuneesta miehestä, joka on mahdollisesti tankannut mukanaan olleeseen kanisteriin bensaa illan tai yön aikana.

Teltassa oli palon aikaan sisällä 12 ihmistä. Poliisi tutkii paloa tuhotyönä.

Poliisi pyytää soittamaan vihjeistä puhelinnumeroon 029 547 5433 tai ilmoittamaan vihjeet sähköpostitse osoitteeseen vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi.

58066_Valvontakameran_kuva_epaillysta

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa