Tuuli esti pyöräilykilpailun – Katso huvittava video

Kilpapyörälle ominaista ovat kapeat, korkeapaineiset renkaat, matala ajoasento ja keveys, joilla tavoitellaan suurempaa nopeutta. Maantiepyörästä on ajan saatossa muokattu harraste- ja kilpailukäyttöön useita muita sitä enemmän tai vähemmän muistuttavia pyörätyyppejä kuten aika-ajopyörä, ratapyörä, triathlonpyörä, audax-pyörä ja cyclocross-pyörä.Etelä-Afrikan Kapkaupungissa järjestetty Cycle Tour -kilpailu osoitti, että vastatuuleen pyöräily ei ole helppoa. Kilpailun 40-vuotisen historian ensimmäinen peruutus johtui juuri tuulesta.

Jopa 28 metriä sekunnissa puhaltaneiden tuulten takia pyöräilyn ammattilaiset eivät päässeet polkemaan lainkaan eteenpäin.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa