Poliisi tutkii raideliikenteen toistuvaa vaarantamista

Poliisille on ilmoitettu useista tapauksista, joissa nuoret ovat aiheuttaneet vaaratilanteita Akaan Viialan rautatieasemalla. Nuoret ovat mm. menneet vaarallisen lähelle junia, jotka kulkevat noin 200 km/h nopeudella aseman ohi.Akaassa rautatiekiskoille on laitettu esineitä. Ne voivat vaarantaa junaliikennettä ja myöhästyttää junien kulkua, jos juna täytyy pysäyttää ja tarkistaa paikan päällä. Pahimmillaan ne voivat vahingoittaa vakavasti raideliikennettä ja matkustajia.

Lempäälässä, Hakkarissa rautatielle ja kiskojen läheisyyteen on asetettu muun muassa läheisistä taloista varastettuja postilaatikoita ja postilaatikoiden teline.

Poliisi tutkii raideliikenteen haittaamista ja vahingoittamista tapauksesta riippuen liikenteen häirintänä tai liikennetuhotyönä tai sen yrityksenä. Rikosoikeudellisena seurauksena voi olla vankeutta neljästä kuukaudesta neljään vuoteen. Lisäksi seurauksena voi olla huomattavia vahingonkorvauksia.

Olemme lisänneet valvontaa rautatieasemalla ja rautateiden läheisyydessä ja pyydämme vanhempia keskustelemaan asiasta nuorten kanssa, jotta asian vakavuus ymmärretään, sanotaan poliisista.

Viialassa sattuneista tapauksista poliisilla on käynnissä tutkinta liikennetuhotyön yrityksestä mm. 23.3.2017 ja 5.4.2017. Lempäälässä tapahtuneita rikoksia tutkitaan toistaiseksi varkauksina ja vahingontekoina.

Jos tiedät, kuka on vaarantanut raideliikennettä, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi tai soittaa Valkeakosken poliisiasemalle numeroon 0295 445 877 ma-su klo 8-16.

Kuva: Alma 360 / Kirsi Tuura

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa