Suomalaisperhe tuuliajolla Etelä-Kiinan merellä – Apua ei pystytä lähettämään

Turun meripelastuskeskus on saanut ilmoituksen vaikeuksissa olevalta suomalaiselta purjeveneeltä Etelä-Kiinan merellä, lähellä kiisteltyjä Paracel -saaria. Veneessä on neljä henkilöä, joista kaksi lapsia.Päällikkö kertoi, Inmarsat-järjestelmän kautta lähetetyssä viestissään, että ovat joutuneet kovan merenkäynnin vuoksi vaikeuksiin ja ovat tuuliajolla. Pelkona oli, että he voivat ajelehtia tuulen mukana matalaan veteen.

Hong Kongin meripelastuskeskus (Hong Kong MRCC) ei ole pystynyt lähettämään helikopteria alueelle liian pitkän etäisyyden vuoksi eikä alueella partioi meripelastusyksiköitä. Meripelastuskeskus Pekingistä (MRCC China) on tietoinen asiasta ja hoitaa omalta osaltaan asiaa.

Viimeisimmän tiedon mukaan perhe on tällä hetkellä turvassa, eivätkä tarvitse välitöntä apua. Vene ajelehtii hallitsemattomasti. Miehistö on aluksessa sisätiloissa, koska ulkona ei turvallista työskennellä merenkäynnin takia.

Käytännössä avun voi tarjota ainoastaan alueella liikkuvat kauppa-alukset ja nekin mieluiten päiväsaikaan.

Keliolosuhteet ovat pysytelleet samankaltaisena. MRCC Hong Kongista saadun sääennusteen mukaan tuulen odotetaan pysyttelevän samoissa lukemissa noin 14-17, huiput noin 20 m/s, mutta aallokorkeuden laskevan hieman seuraavan 12h sisällä. Aallonkorkeus on tällä hetkellä 4-6m.

Pietari

Vastaa