Suomalaisperhe yhä myrskyn armoilla – Huomenna ehkä parempaa säätä

Eilen uutisoitiin, että suomalaisperhe on myrskyn takia purjeveneellä ongelmissa Etelä-Kiinan merellä. Alueelle ei pysty lähettämään helikopteria liian pitkän etäisyyden vuoksi eikä alueella partioi meripelastusyksiköitä.Alus on yhteydessä Meripelastuskeskuksiin 5 tunnin välein. Yhteyttä pidetään merenkulunkäyttöön tarkoitetulla sanomalaitteella. Laitteella pystyy lähettämään ja vastaanottamaan lyhyitä viestejä satelliittien välityksellä.

Viimeisimmän tiedon mukaan tilanne veneessä on ennallaan. Vene on merikelpoinen ja siinä on asianmukaiset hyvät pelastautumisvälineet.

Purjevene ajelehtii aallokossa, mutta välitöntä avuntarvetta ei ole. Sääolosuhteet eivät ole vielä merkittävästi parantuneet. Purjehtijat odottelevat sään parantumista veneen sisätiloissa.

Purjeveneestä on laskettu niin sanottu ajoankkuri hidastamaan ja vakauttamaan ajelehtimista. Sääennusteet alueelle lupaavat parempaa säätä huomiseen mennessä. Aallokon korkeuden odotetaan laskevan 2 metriin huomisen aikana.

Pietari

Vastaa