<

Vappupallon heliumia ei saa vetää henkeen

Heliumilla täytetyt ilmapallot ovat olennainen osa vapun viettoa. Kaasuyhtiö AGA muistuttaa, että hengitettynä helium on kuitenkin erittäin vaarallista.Heliumia ei pidä vetää henkeen edes piloillaan, sillä se on hengenvaarallista, muistuttaa turvallisuusasiantuntija Venla Kanko kaasuyhtiö AGAsta.

Varoitus koskee niin sanotun Aku Ankka -äänen tuottamista, sillä hengitettynä helium syrjäyttää hapen keuhkoista. Tilannetta ei voi verrata hengityksen pidättämiseen, sillä keuhkoille tutut happi ja hiilidioksidi ovat erilaisia kaasuja kuin helium: helium ei synnytä keuhkoissa hengitysrefleksiä. Tällöin elimistön hapensaanti vähentyy tai jopa estyy kokonaan, jolloin heliumia hengittänyt voi tukehtua.

Venla Kankon mukaan heliumilla täytetyt vappupallot ovat yhtä turvallisia kuin vappuviuhkat ja serpentiinitkin, kunhan kaasu pidetään pallossa, eikä sitä imetä keuhkoihin.

13736106_680034805479729_684338716_n

Vappupallon heliumia ei saa vetää henkeen

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun