50-vuotias mies häiritsi pelastushelikopteria laserosoittimella

Rovaniemellä Ounasjoentiellä 1.1.2017 puolenyön jälkeen sairaankuljetusyksikön ilmassa ollutta helikopteria häirittiin laserosoittimella kohdistamalla lasersäde lentäjien kasvoihin.Helikopterimiehistö kykeni paikantamaan asunnon, josta laservalolla tapahtunut häirintä tapahtui. Kohteeseen lähetetty poliisipartio tavoitti asunnosta 50-vuotiaan rovaniemeläisen miehen. Poliisi myöhemmin takavarikoi laserosoittimen, jota epäillään tekovälineeksi.

59681_Laserosoitin

Miehen käyttämäksi epäilty laserosoitin on ulkomailta hankittu vihreä laservalo ja Suomessa laiton. Kyseinen laserosoitin ylittää Suomessa sallitun korkeimman tehon 56-kertaisesti. Laserosoitin voi suoraan silmiin kohdistettuna sekä myös peiliheijastuksena aiheuttaa tilapäisiä häiriöitä näkökykyyn tai vaurioittaa verkkokalvoa ja aiheuttaa pysyvän vaurion.

Lasersäteilyn vaarallisuus johtuu siitä, että laserilla on mahdollista kohdistaa suuria säteilyenergioita ja -tehoja hyvin pieneen pisteeseen. Lasersäteilyn teho vaimenee hyvin hitaasti etäisyyden kasvaessa.

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan tapauksessa. Rikosnimikkeinä tapauksessa on tällä hetkellä, kun tapaus siirtyy nyt syyttäjälle, vaaran aiheuttaminen ja kaksi pahoinpitelyä.

50-vuotias mies häiritsi pelastushelikopteria laserosoittimella

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun