Joka viides maksaa tilausansasta tulleen laskun – ”Keskimäärin 115,7 euroa”

Tilausansoissa mainostetaan edullisia tuotteita, jotka johtavatkin edullisen kertakokeilun sijaan kalliisiin jatkotilauksiin. Yleensä kuluttajan on tarjouksen saadakseen maksettava pankki- tai luottokortilla.Euroopan kuluttajakeskuksen mukaan viimeisen kolmen vuoden aikana Ruotsissa, Norjassa, Suomessa, Hollannissa, Belgiassa ja Itävallassa arviolta 3,5 miljoonaa kuluttajaa on kärsinyt tilausansoista.

Euroopan kuluttajakeskuksen teettämän kyselyn tulokset osoittavat, että eurooppalaisilla kuluttajilla on vain vähän tietoa oikeuksistaan kuluttajana, kun he ovat joutuneet tilausansaan.

19 prosenttia kuluttajista haluaa maksaa, kun yritys vaatii rahaa, vaikka he eivät katso tilanneensa mitään. Tutkimus osoittaa, että eurooppalaisten kuluttajien keskimääräiset tilausansakustannukset ovat 115,7 euroa, joten kyse ei ole ihan pienistä summistakaan.

Kyselyn mukaan 51 prosenttia eurooppalaisista kuluttajista tietää, että he voivat ottaa yhteyttä pankkiinsa tai luottokortin myöntäneeseen tahoon tehdäkseen rahojen palautusvaatimuksen, jos myyjä kieltäytyy palauttamasta rahoja. Tutkimuksen mukaan kuitenkin vain 11 prosenttia tilausansassa olevista tekee niin.

Tilausansa on aina merkki epäterveestä kilpailusta. Tuote, joka ei tee kauppaansa omilla ominaisuuksillaan, myydään siten, ettei kuluttaja edes tiedä olevansa jotain hankintaa tekemässä. Petos voisi olla parempi tapa kuvaamaan ilmiötä, sanoo Euroopan kuluttajakeskuksen Suomen toimipisteen johtaja Leena Lindström.

Facebook_new_newsfeed_devices

Kategoria(t): Vinkit Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa