Mies piti aseen piippua omassa suussaan – Poliisi joutui ampumaan

Oulu poliisille tuli keskiviikkona 17.5.2017 klo 18.28 aikaan tehtävä, jossa Kempeleessä kauppakeskuksen pihalla oli ollut autolla liikkeellä levottomasti käyttäytynyt mies.Mies oli uhannut vartijoita suusanallisesti ampuma-aseella. Tämän jälkeen hätäkeskus vastaanotti useita ilmoituksia pienestä sinisestä henkilöautosta, joka liikkuu pitkin pyöräteitä Höyhtyän kaupunginosassa.

Klo 19.39 poliisipartio teki näköhavainnon miehen käyttämästä ajoneuvosta Höyhtyän kaupunginosassa. Poliisi yritti pysäyttää ajoneuvoa, mutta mies pakeni poliisipartiota ajaen Lintulammentietä Poikkimaantien yli Mäntylän kaupunginosan puolelle. Mäntylässä pakeneva kuljettaja ajoi omakotitaloalueelle ja ajo päättyi omakotitalon piha-aitaan, johon ajoneuvo jäi kiinni. Talon asukas oli tapahtuma-aikaan pihalla.

Välittömästi tämän jälkeen autosta nousi mies pitkäpiippuisen aseen kanssa. Miehen seurassa matkustajan paikalta nousi naishenkilö. Mies liikkui omakotitalon välittömässä läheisyydessä ja piti ampuma-aseen piippua omassa suussaan. Hän ei totellut poliisin käskytystä pysähtyä ja luopua ampuma-aseesta. Poliisi käytti miestä kohtaan asetta tilannejohtajien ja yleisjohtajan vahvistaminen ohjeiden mukaisesti.

Rikoksesta epäilty henkilö on tällä hetkellä sairaalahoidossa ja hänellä ei ole välitöntä hengenvaaraa. Poliisi tutkii tekoa nimikkeillä ampuma-aserikos, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, rattijuopumus, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, huumausaineen käyttörikos, laiton uhkaus ja niskoittelu poliisia vastaan.

Poliisi pyytää niitä henkilöitä, jotka tekivät havaintoja vaaratilanteista liittyen auton liikkumiseen Höyhtyän ja Kaukovainion alueella, ilmoittamaan havainnoistaan poliisin vihjepuhelimeen 0295 416 194.

Mies piti aseen piippua omassa suussaan – Poliisi joutui ampumaan
Siirry sivun alkuun