SUP-laudalla kierretään Suomen rannikko – Matkaa 1300 kilometriä

Suomen rannikon päästä päähän, Virojoelta Tornioon kertyy matkaa yhteensä noin 1300 km. Kyseinen reitti melotaan ensimmäistä kertaa SUP-laudalla, kun Timi Hellman, 26, lähtee matkaan kesäkuun viidentenä päivänä.Idea alkoi kypsyä jo muutama vuosi sitten. Alunperin suunnittelin lähteväni reissuun purjelaudalla, mutta päädyin kuitenkin SUP-lautaan sen käytännöllisyyden takia. Haluan nähdä Suomen rannikon kunnolla ja tehdä jotain, mitä kukaan ei ole vielä täällä tehnyt, Hellman kertoo.

Hellman tekee matkan yksin, mukanaan ainoastaan varusteet, joita pystyy kuljettamaan laudan päällä. Yöpyminen tapahtuu sopivan paikan tullen kuivalla maalla, miehen mukana kulkevassa teltassa.

Odotan eniten, miten SUP-lauta sopii välineenä näin pitkään matkaan ja retkeilytarkoitukseen. Vaikka se ei sopisikaan, aion toteuttaa koko matkan siitä huolimatta, Hellman nauraa.

5-6 viikkoa kestävällä matkalla hän haluaa myös tuoda esille Suomen kaunista rannikkoa ja lisätä tietoutta Itämeren tilasta. Itämeren uhkia ovat muun muassa rehevöityminen, roskaantuminen ja ilmastonmuutos.

On hyvä muistaa, että näistä asioista meidän jokaisen täytyy pitää huolta. Suuri osa Itämeren saasteista on myös yksityishenkilöiden aiheuttamia, hän sanoo.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa