<

Brittiläiset suunnistajat kävivät salaa oluella Venäjällä

Parikkalan Kolmikannan rajavartioaseman partio tavoitti sunnuntaina 18.6.2017 noin kello 13 aikaan neljän brittimiehen seurueen Venäjän rajan läheisyydestä ja heidät otettiin kiinni epäiltynä valtionrajarikoksesta.Britanniasta kotoisin oleva nuorten miesten suunnistajaseurue päätti Jukolan viestistä palatessaan etsiä vielä yhden rastin Suomen ja Venäjän väliseltä rajalta.

Seurue jätti ajoneuvon parkkiin rajalle johtavan tien varteen ja jatkoi matkaa jalkaisin ensin rajavyöhykkeelle ja siitä rajan ylitse Venäjän puolelle. Raja-aukolla aikaa oli vietetty useamman olutpurkillisen verran.

Esitutkinnassa henkilöt myönsivät syyllistyneensä valtionrajarikokseen ja kertoivat nähneensä sekä ymmärtäneensä rajavyöhykkeestä varoittavat kyltit, mutta halunneensa silti ottaa riskin asiassa. Epäiltyjen kertoman mukaan Venäjällä käyminen houkutti suuresti.

Epäillyt haastettiin vastaamaan valtionrajarikoksesta Etelä-Karjalan käräjäoikeuteen, ja he saivat tämän jälkeen jatkaa matkaansa kohti Britanniaa. Tapauksesta on informoitu Venäjän rajavartiopalvelua normaalin käytännön mukaisesti.

Valtionrajarikokset eivät ole erityisen harvinaisia Kaakkois-Suomen rajavartiostossa, mutta on poikkeuksellista, että vastaavankaltaisia tapauksia tapahtuu muutamien päivien välein.

Rajavartiosto rajavartija 240113 HH

Brittiläiset suunnistajat kävivät salaa oluella Venäjällä

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun