Saaresta kuului ammuskelua – Poliisi löysi kaksi konepistoolia, rynnäkkökiväärin…

Viinijärvellä sijaitsevasta saaresta kuului ammuskelua sunnuntai-iltana. Poliisi otti saaressa sijaitsevasta mökistä kiinni vuonna 1969 syntyneen porvoolaisen miehen ja vuonna 1971 syntyneen outokumpulaisen miehen.Kuulusteluissa miehet ovat myöntäneet ammuskelleensa aseilla illan ja yön aikana saaressa. Miehet olivat nauttineet illan aikana hieman alkoholia.

Poliisilla on takavarikossa kaksi konepistoolia, yksi rynnäkkökivääri, kaksi pienoiskivääriä ja yksi pienoispistooli. Aseiden tekninen tutkinta ja koeammunnat suoritetaan ensi viikon aikana ja tässä vaiheessa epäillään, että konepistooleilla pystyy ampumaan myös sarjatulta.

Porvoolainen mies ilmoitti kuulusteluissa, että hän omistaa takavarikoidut aseet ja patruunat, jotka hän on hankkinut tuntemattomaksi jääneiltä henkilöiltä Etelä-Suomesta viimeisen parin vuoden aikana. Miehellä ei ole hallussapitolupia millekään ampuma-aseelle. Motiiviksi aseiden hankkimiselle mies on kertonut kuulustelussa keräilyharrastuksensa.

Tapausta tutkitaan törkeänä ampuma-aserikoksena.

Pietari

Vastaa