Suora lähetys Prisman kassahihnalta villitsi kansaa – Juhannusyön katsotuin tv-ohjelma

Helsingissä Kannelmäen Prisma Kaaren kassahihnaa kuvattiin juhannuksena Subin ja Prisman yhteistyönä. Hihna247 –slowtv-lähetystä esitettiin kahdeksan tunnin ajan Prisman Facebook-sivulla ja kolme tuntia suorana Subilla.Perjantaina kello 16 alkanut lähetys keräsi satojatuhansia katsojia. Hihna247-videot kahmivat yhteensä yli miljoona näyttökertaa. Illan aikana kertyi kymmeniätuhansia Facebook-kommentteja ja twiittauksien vyöry.

Ei jännittänyt yhtään. Tämä on hienoa ammattikuntamme arvostuksen kannalta. Prisman kassa on kaikkina aikoina tosielämän taiteilija, taiteilemme asiakkaiden arjen helpottamisen parissa kellon ympäri muutenkin, toteaa Prisma Kaaren kassa-ammattilainen Siru pilke silmäkulmassa.

Prisman Facebook-liven jälkeen Hihna247:n lähetys siirtyi Subille. Kello 23.30 alkanut suora tv-lähetys tavoitti yhteensä hämmästyttävät 245 000 katsojaa.

Tämä oli ennennäkemätöntä. Katsojahuippu ajoittui aamuyön ensimmäiselle tunnille: Sub oli Suomen katsotuin kanava katsojaosuudeltaan tuossa kohtaa, iloitsee Subin kanavajohtaja Lauri Ogawa.

Katsojia kohahdutti erityisesti tilanne, joka nimettiin nopeasti Aura-Gateksi. Kassahihnalle ilmestyi jonkun asiakkaan ostosten mukana paketti Aura-juustoa. Juusto näytti katoavan, ohi kassan.

Meillä on teoria. Auraa ei varastettu. Se palasi myöhemmin hihnalle, kuvan ulkopuolelta. Some-kansa huolestui tilanteesta ihan aiheellisesti. Syntyi villejäkin teorioita hihnan tapahtumista, analysoivat Hihna247:aa moderoineet SOK:n Juha-Matti Levo ja Turre Åhl.

SOK MEDIAn julkaisujohtaja Anne Sassi-Leivonen lupaa, että luvassa on ilman muuta uusia tuotantokausia.

Hihna247 oli HituriTV-konseptimme pilottikokeilu, ja kansa on puhunut: tätä lisää. Haluamme kiittää sydämemme pohjasta suomalaisia: some-kansa oli mukana iloisella mielellä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa