Eksynyt 80-vuotias rouva löytyi nopeasti – Toimi aivan kuin neuvotaan

Sodankylässä poliisille tuli ilmoitus 6.7.2017 noin klo 18.00 aikoihin, että ulkoilemaan lähtenyt noin 80-vuotias rouva on eksynyt. Hän soitti itse olevansa eksynyt.Tapahtuma-aikaan satoi vettä ja lämmintä oli vain muutama aste ja tämän johdosta etsintään varauduttiin heti riittävillä resursseilla. Etsintöihin hälytettiin omien poliisipartioiden ja poliisikoirien lisäksi mukaan rajavartiolaitoksen helikopteri ja puolustusvoimien virka-apuosasto.

Poliisi sai mahdollisesta sijainnista tietoa sekä rouvan puolisolta sekä rouvalta itseltään. Poliisi opasti paikalle tulleen rajavartiolaitoksen helikopterin rouvan kertomaan suuntaan.

Reilun viiden minuutin helikopterilla etsimisen jälkeen rouva löytyi ja hänet tuotiin helikopterilla tien varteen. Hän oli löydettäessä noin neljän kilometrin päässä lähtöpaikasta ja ehti olla liikkeellä noin neljän tunnin ajan.

Löytymistä edesauttoi puhelimen hyvä virtatilanne sekä punainen vaatetus, joka oli hyvin helikopterista havaittavissa. Lisäksi hän ilmoitti saman tien eksymisestään, kun ei tiennyt, enää missä hän on.

Rouva oli löydettäessä kastunut ja kylmettynyt. Hänet toimitettiin Sodankylään terveydenhoidon ammattilaisten hoiviin saamaan jatkohoitoa.

Poliisi toivoo kohta marjastuskauden koittaessa, että myös muut luontoon lähtevät pukeutuvat värikkäisiin vaatteisiin ja huolehtivat puhelimen akun täyteen ennen lähtöä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa