Jälleen uusi tuhkarokkotartunta – Nyt rokotukset kuntoon

THL:n laboratoriotesti oli yksiselitteinen ja positiivinen. Savonrannan tartunta on neljäs ja sillä on yhteys Itä-Karjalan Kansanopiston leirikeskuksessa todettuihin aiempiin tapauksiin.Altistuneiden määrä näyttää nousevan suureksi, arvio määrästä liikkuu sadoissa ihmisissä. Arvioitu tartuntavaarallinen aikaväli 23.6.-4.7.2017. Tänä aikana Savonrannan venesatamassa asioineiden tulee tarkistaa rokotesuojansa.

Kaksi tuhkarokkorokotetta (MPR-rokote), tai varmuudella aiemmin sairastettu tuhkarokko, antavat täyden suojan. Mikäli suoja tuhkarokolta on puutteellinen, tulee ottaa virka-aikana yhteys puhelimitse oman paikkakunnan neuvolaan rokotuksen järjestämistä varten. Kaikki tähän asti sairastuneet ovat olleet rokottamattomia.

Tuhkarokon ensioireita ovat korkea kuume, hengitystieoireet ja yleensä kurkkukipu sekä myöhemmin iho-oireet. Jos ensioireita ilmenee, tulee yhteyttä ottaa oman tai lomapaikkakunnan päivystykseen puhelimitse. Savonrantalaisia palvelee heinäkuussa Kerimäen terveysasema.

Pietari

Vastaa