Kaksi uutta tuhkarokkotapausta – Molemmat lapset rokottamattomia

Itä-Savossa on todettu kaksi uutta tuhkarokkotapausta. Toinen tapauksista on varmistettu laboratoriotutkimuksella ja toinen on oireiden perusteella hyvin todennäköinen.Molemmat sairastuneet ovat lapsia ja kuuluvat samaan perheeseen. Lapsia ei oltu rokotettu tuhkarokkoa vastaan.

Tartunnat liittyvät todennäköisesti Itä-Karjalan Kansanopiston leirikeskuksessa 11.6-25.6. olleeseen tuhkarokkoa sairastaneeseen henkilöön. Jatkotutkimuksien myötä selviää, ovatko tartunnat saman virustyypin aiheuttamia.

Tartuntojen jäljitykset ovat parhaillaan käynnissä ja altistuneita kartoitetaan. Tartunnan jäljitykseen osallistuvat Sosterin sairaalahygieniayksikön lisäksi kunnan tartuntatautihenkilökunta sekä valtakunnallisesti THL.

Pietari

Vastaa