Matkustitko näillä junilla tai laivalla? – Jos sait näitä oireita, ota yhteyttä lääkäriin

Punkaharjulla Itä-Karjalan kansanopiston leirikeskuksessa majoittui ja teki töitä 19.-25.6.2017 italialainen ryhmä, josta yksi henkilö sairastui tuhkarokkoon.THL:n tietojen mukaan sairastunut matkusti junalla sunnuntaina 25.6.2017 klo 10-00-10-23 Punkaharjulta Parikkalaan ja klo 10-32-13-40 Parikkalasta Helsinkiin. Lisäksi hän matkusti samana päivänä Tallinkin laivalla klo 16:30-18:30 Helsingistä Tallinnaan.

Matkustaessaan hän on mahdollisesti tartuttanut tuhkarokkoa. Henkilöitä, jotka ovat matkustaneet kyseisillä junilla tai laivalla, kehotetaan tarkistamaan, onko oma suoja kunnossa.

Tuhkarokkoon sairastuneen ensioireita ovat korkea kuume ja hengitystieoireet. Ihottuma alkaa 3-5 vuorokauden kuluttua ja kestää runsaan viikon.

Mikäli matkustajalle tulee tuhkarokkoon sopivia oireita kolmen viikon kuluessa matkan jälkeen, hänen tulee ottaa yhteyttä omaan terveyskeskukseen ensin puhelimitse tarkempien toimintaohjeiden saamiseksi.

VR ja Tallink Silja ottavat mahdollisuuksien mukaan erikseen yhteyttä matkustajiin, jotka matkustivat samoilla laiva- ja junavuoroilla.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa