Testaa nyt ja säästä – ”ylijäämäruokaa 20-90% alennuksella”

Matsmart on vuonna 2012 perustettu ruotsalainen osakeyhtiö, jonka tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä. Toiminta laajentui lopulta myös Suomeen kesällä 2017.

Matsmart liikeideana on myydä ylijäämäruokaa 20-90% alennuksella asiakkaille. Tuotteiden parasta ennen -päiväys lähenee tai on ohitettu. Osassa tuotteita päiväys ei ole umpeutumassa vielä pitkään aikaan, mutta ovat esimerkiksi poistumassa valikoimista.

Matsmart valikoimissa on nähty muun muassa Pandan joulusuklaata, jota jäi yhtiöltä myymättä 5000 kiloa sekä miljoona Santa Marian maustepurkkia, koska niiden pakkaus oli muuttunut. Kaikki nämä olisivat muuten päätyneet roskakoriin.

Mielestämme hyvä ruoka on tarkoitettu syötäväksi – ei hävitettäväksi, kerrotaan yrityksen sivuila.

Ruoka on asianmukaisesti säilytettynä täysin syötävää ja yhtä hyvää kauan parasta ennen -päiväyksen jälkeen. Kuivatuotteiden parasta ennen -merkinnät ovat vain valmistajien suosituksia.

Tätä ruokaa ei myydä tavallisissa ruokakaupoissa, vaikka sen laatu ei ole huonontunut. Sen sijaan ne menevät roskikseen, niin kuin kolmasosa kaikesta maailmalla valmistetusta ruuasta.

Monet sekoittavat parasta ennen -merkinnän ”viimeiseen käyttöpäivään”. Toivomme, että yhä useammat ymmärtäisivät merkintöjen erot, jotta ruokahävikkiä voitaisiin vähentää.

Meille tilataan tästä kyseisestä verkkokaupasta tuotteita suunnilleen noin yhden kerran kuukaudessa. Yleensä tehdään avustajien kanssa kimppatilaus, jolloin saadaan ilmaiset postikulut ja ympäristö kiittää.

Matsmartin kautta tilaamisen myötä tulee myös testattua ja maisteltua tuotteita, joita ei normaalisti tulisi ostettua. Pettymysten myötä, joita harvoin on tullut niin harmitus on pienempi, kun ei ole maksanut täyttä hintaa.

Matsmart tarjoaa ilmaiset postikulut, jos tilauksen arvo ylittää 45 euroa. Postin toimipisteeseen tulevassa paketissa voi olla ostoksia jopa 20 kiloa. Nyt uusille asiakkaille 15% alennusta koodilla HÄVIKKIVIIKKO. Koodi voimassa 7-13.9.2020, minimiostos 40€. Vain Matsmartin uusille asiakkaille. Ei voida yhdistää muihin etuihin tai alennuksiin.

Tilaa linkin kautta ja tue samalla Pietar.in toimintaa. Saan jokaisen tilauksen summasta 8 % itselleni.

Testaa nyt ja säästä – ”ylijäämäruokaa 20-90% alennuksella”
Siirry sivun alkuun