Ihmisiä kehotetaan pysymään sisällä – Näin seuraat ukkosmyrskyn etenemistä

Ilmatieteen laitos on antanut lauantai-iltana Suomeen iskeneestä Klaara-myrskystä johtuen vaaratiedotteen.Suomenlahdella sekä pääkaupunkiseudulla ja Itä-Uudellamaalla esiintyy parin lähitunnin aikana paikoin vaarallisen voimakkaita ukkospuuskia, jotka voivat aiheuttaa paikoin huomattavaa vahinkoa.

Ihmisiä kehotetaan siirtymään sisätiloihin ja veneilijöitä kehotetaan varautumaan erittäin voimakkaisiin tuulen puuskiin ja rantautumaan mikäli mahdollista.

Ukkosia voi seurata kätevästi Lightningmaps.org -verkkopalvelun kautta, joka näyttää salamaniskut kartalla lähes reaaliaikaisesti. Palvelu toimii vapaaehtoisten harrastajien asentamien mittauslaitteiden avulla.

Helsingin Suvilahdessa järjestettävä Flow-festivaali on keskeytetty myrskyn vuoksi. Ihmiset ovat olleet paniikissa myrskyn iskettyä.

IMG_0697

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa