Kotiin tulleen äidin painajainen – Isä hakannut pajavasaralla lapset henkihieveriin, toinen kuoli

Hirvensalmella 24.4.2017 illalla tapahtuneen perhesurman tutkinta on päätetty. Itä-Suomen poliisilaitos pitää selvitettynä tapahtumien kulkua tekopäivän iltana.Tapahtuman yhteydessä perheen isä löytyi asunnosta kuolleena ja hänen 20-vuotias poikansa menehtyi myöhemmin sairaalassa.

Perheen 16-vuotias poika on toipunut saamistaan vammoista hyvin ja hän on jo kotiutunut sairaalahoidosta. Rikostapahtumaan liittyviä muistikuvia hänellä ei edelleenkään ole. Hän sai tapauksen yhteydessä vakavia vammoja päähänsä ja näillä saattaa olla merkittävä vaikutus muistamattomuuteensa.

Suoritettujen tutkimusten perusteella perheen ulkopuolisen tekijän osallisuus tapahtumiin on saatu suljettua kokonaan pois. Tekohetkellä tapahtumapaikalla olivat vain perheen isä ja hänen kaksi poikaansa.

Todennäköisimmin isä on kohdistanut väkivaltaa ensin toiseen pojista ja sen jälkeen toiseen. Varmuudella ei pystytä sanomaan sitä, kumpaan pojista tekijä kohdisti ensin väkivaltaa.

Nuorempi poika on ollut tekohetkellä entisessä navettarakennuksessa olevassa tilassa korjaamassa moottoripyörää ja toinen pojista on ollut sisällä asuinrakennuksessa. Molemmat uhrit löytyivät asuinrakennuksen sisältä eikä ole selvitettävissä, missä vaiheessa nuorempi pojista on päässyt tai tuotu taloon.

Molemmat pojat on yllätetty ja heitä on lyöty useita kertoja pään alueelle pajavasaratyyppisellä tekovälineellä. Molemmat uhrit saivat iskuista hengenvaarallisia vammoja. Teot ovat tapahtuneet parin tunnin sisällä alkuillasta. Alkoholilla tai muilla huumaavilla aineilla ei ole ollut osuutta asiaan.

Teon motiiveista esille ovat tulleet yleisesti tiedossa olleet taloudelliset vaikeudet, mutta poliisi ei voi antaa kaikkia yksityiskohtaisia tietoja julkisuuteen, koska osa tiedoista liittyy henkilöiden terveydentilatietoihin tai vastaaviin arkaluonteisiin henkilön yksityiselämään liittyviin tietoihin, jotka ovat julkisuuslain mukaan salassa pidettäviä tietoja.

Osa tiedoista on virkamiehen vaitiolovelvollisuuden piirissä ja osaa säätelee julkisuuslaki tai muut lakitasoiset säädökset. Asiat limittyvät ilmoituksiin ja kuulusteluihin sekä muuhun materiaalin niin tiiviisti, että asiakirjojen osittain salaaminen sotkee koko niiden sisällön ymmärtämisen, kertoo rikoskomisario Juha Paukkunen.

poliisi

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa