Mielenilmaus ruuhkauttaa liikenteen – Liikenneviraston 3 vinkkiä ruuhkien välttämiseen

Veturimiesten liiton mielenilmaus uhkaa pysäyttää junaliikenteen Suomessa maanantaista 14.8. kello 18 alkaen. Mielenilmauksen on ilmoitettu päättyvän tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.Veturimiesten mielenilmaus saattaa ruuhkauttaa liikenteen tiistaina 15.8. etenkin pääkaupunkiseudun sisääntuloväylillä ja kehäteillä. Liikennevirasto arvioi, että ruuhkia voi yrittää välttää ajoittamalla matkustamisen perinteisten ruuhka-aikojen ulkopuolelle, pitämällä etätyöpäivän tai hoitamalla matkat pyöräillen, kävellen tai bussilla.

Tiistaina kotimaan matkustajajunaliikenne ei kulje koko päivänä. Moni yleensä junalla matkaava joutuu siis pohtimaan, miten hoitaa päivän matkat. Jos suuri joukko valitsee kulkupelikseen auton, voivat varsinkin Helsingin sisääntuloväylät ja kehätiet ruuhkautua aamun ja iltapäivän ruuhkatunteina, arvioi Liikenneviraston tieliikenteen ohjausyksikön päällikkö Sami Luoma.

Tasoristeyksissä kannattaa olla tarkkana myös mielenilmauksen aikana, sillä raiteilla kulkee ratatyökoneita sekä pieniä määriä junia. Lisäksi Venäjälle liikennöivät Allegro- ja Tolstoi-junat kulkevat VR:n mukaan normaalisti.

Kolme keinoa ruuhkien välttämiseen:

1) Lähde matkaan ruuhka-aikojen ulkopuolella

”Jos voit lähteä ajamaan ennen tai jälkeen ruuhka-aikojen, sujuu matkanteko yleensä sujuvammin.”

2) Kokeile matkata pyörällä, kävellen, bussilla tai kimppakyydillä

”Bussilla pääsee yllättävän moneen paikkaan melko kätevästi. Varsinkin lyhyillä matkoilla myös pyöräily ja kävely ovat mainioita kulkutapoja. Lisäksi kannattaa yrittää sopia työ- tai kaveriporukalla kimppakyydeistä, koska ne vähentävät autojen määrää liikenteessä.”

3) Pidä mahdollisuuksien mukaan etätyöpäivä

”Tämä on ainoa varma tapa välttää ruuhkat. Tiistain pitäminen etätyöpäivänä on erittäin fiksu veto, jos siihen vain on mahdollisuus.”

vr_kiskobussi

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa