Petossarja päätökseen – Uhrit epäilleet poliisia, ei huijareita

Pirkamaalla viime keväästä alkaen kolme henkilöä ovat ilmoitelleet myytäväksi erilaista arvokasta omaisuutta sähköisillä myyntisivustoilla. Epäilllyt ovat pyrkineet saamaan omaisuudesta kiinnostuneet maksamaan heidän ilmoittamalleen tilille koko kauppasumman ilman, että ostaja on nähnyt tavaraa.Myyntiin on ilmoitettu veneitä, työkoneita, traktoreita sekä kaivureita. Epäillyt ovat pyrkineet tekemään noin neljässä kuukaudessa kymmenillä myynti-ilmoituksella lähes miljoonan euron edestä kauppaa. Onnistuneiden petosten arvo on hieman päälle 50 000 euroa.

Poliisi on tutkinnan kestäessä estänyt lukuisia kauppoja. Joissakin tapauksissa ostajaa on ollut jopa vaikea vakuuttaa siitä, että hän on joutumassa petoksen uhriksi.

Tilinsä päätekijöiden käyttöön antaneita on toistakymmentä ja heidän osaltaan asiaa tutkitaan rahanpesuna tai sen törkeänä tekomuotona riippuen tilile tulleesta rahamäärästä.

Poliisi ei pysty ilman kohtuutonta panostusta ennalta estämään tämän tyyppistä nettipetosrikollisuutta. Älkää hyvät ihmiset ostako netistä mitään, ellette pysty varmistumaan sitä, että omaisuus on olemassa ja se on myyjän omaa. Tämän asian tutkintaan on pahimmillaan sitoutunut yli kymmenen rikostutkijan työpanos, ja sitä olisi voitu käyttää muuhunkin, tiedottaa Sisä-Suomen poliisi.

Poliisi on aamulla suorittamansa operaation yhteydessä ottanut kiinni kaksi miestä ja yhden naisen sekä takavarikoinut tekokokonaisuuteen liittyvää materiaalia. Kiinniotettuja epäillään petoksista ja törkeistä petoksista.

Virtuaalimaailmassa on nyt jo eletty vuosia, joten pelisäännöt pitää pikkkuhiljaa alkaa omaksumaan. Rikos on rikos, mutta erityisesti nettipetoksissa uhrin omalla toiminnalla on ratkaiseva merkitys uhriutumiselle.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa