Poliisia paennut moottoripyöräilijä loukkaantui vakavasti – 150 km/h ajanut poliisi ei pysynyt perässä

Kuopiossa Niiralan kaupunginosassa aamulla noin klo 07.00 poliisipartio päätti tarkastaa edellään epävarmasti liikkuneen moottoripyöräilijän ajokunnon.Välittömästi poliisipartion pysäytysyrityksen jälkeen moottoripyöräilijä kiihdytti ajonopeuttaan voimakkaasti ja pakeni poliisipartiota. Moottoripyöräilijän kyydissä oli matkustaja.

Tasavallankadulla poliisipartion käyttämä nopeus 50 km/h nopeusrajoitusalueella oli noin 150 km/h, siitä huolimatta poliisipartion välimatka pakenevaan moottoripyörään kasvoi. Moottoripyörä jatkoi matkaa edelleen suurella nopeudella Kolmisopentietä pitkin. Poliisipartio menetti näköyhteyden pakenevaan moottoripyörään.

Poliisipartio havaitsi paenneen moottoripyörän suistuneen kaarteessa ajoradalta Rauhalahdentien ja Varsanpolun risteyksen kohdalla. Tapahtumapaikalla moottoripyörän kuljettajaksi todettiin 1980-syntynyt Kuopiolainen mies, hän on ajokiellossa. Vakavasti loukkaantunut kuljettaja kuljetettiin jatkohoitoon sairaalaan. Matkustajana ollut Kuopiolainen nainen kuljetettiin myös tarkistettavaksi sairaalaan.

Tapahtuma-aikana ei ollut juurikaan muuta liikennettä pakenevan moottoripyörälijän ajoreitillä. Tapahtumaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

poliisi

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa