Sadat vapaaehtoiset turvaavat lasten koulutietä

Koulut alkavat tällä viikolla. Poliisi muistuttaa, että huoltajien kannattaa kävellä ja käydä koulutie läpi yhdessä lastensa kanssa ennen koulujen alkua.Lapselle hahmottuu parempi kuva koulutiestä ja sen mahdollisista vaaroista, kun lapset kävelevät sen ennen koulujen alkua yhdessä huoltajiensa kanssa ja keskustelevat mahdollisista vaaranpaikoista. Vaikka useimmiten vanhemmat ovatkin käyneet jo perusasiat läpi, kannattaa ne vielä kerrata – lähtien siis siitä, että risteyksessä tulee katsoa vasemmalle ja oikealle ja risteys tulee ylittää suojatien kohdalta vihreän liikennevalon palaessa, muistuttaa komisario Heikki Kallio Helsingin poliisilaitokselta.

Helsingin poliisi valvoo tehostetusti liikennettä koulujen lähettyvillä ja turvaa lasten koulutien eri puolilla Helsinkiä. Valvonta aloitetaan torstaina ja sitä jatketaan ensi viikon ajan.

Valvonnan lisäksi poliisin tehtävä on erityisesti nyt koulujen alkaessa näkyä kaupungilla, sillä näkyvällä poliisitoiminnalla vaikutetaan ihmisten liikennekäyttäytymiseen. Valvomme koulujen lähettyvillä nopeuksia, kännykän käyttöä, suojatiekäyttäytymistä ja liikennekäyttäytymistä yleensä, Kallio sanoo.

Poliisi muistuttaa, että autoilijoiden kannattaa ajaa koulujen lähistöillä tavanomaista tarkkaavaisemmin.

Vaikka lapset liikkuvat yleisesti ottaen hyvin kotikaupungissaan, he eivät välttämättä tunne täysin vielä liikennesääntöjä, Kallio jatkaa.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri etsii parhaillaan vapaaehtoisia koulutien turvaajia. Mukaan lähteminen on helppoa: koulutien turvaajana toimiminen vie vain puoli tuntia aikaa yhtenä aamuna.

Koulutien turvaajat -kampanja toteutetaan yhteistyössä Nordea Henkivakuutuksen kanssa. Koulutien turvaajat ovat vapaaehtoisia, jotka ovat turvaamassa kouluun kulkevien lasten suojateiden ylityksiä.

Keskimäärin kymmenen lasta kuolee ja yli 400 loukkaantuu vuosittain liikenteessä. Kaksi kolmesta loukkaantumisesta tapahtuu taajama-alueella, jossa nopeus on alle 50 km/h. Jopa puolet alakouluikäisten lasten loukkaantumisista tapahtuu nimenomaan suojatietä ylitettäessä.

suojatie

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa