TE-toimisto pakottaa vuoden päästä eläkkeelle jäävän 100 päivän koulutukseen – Menettää muuten tuet

Markku Forssell on ollut työttömänä vuodesta 2015 lähtien. Aiemmin rakennusmiehenä työskennellyt 61-vuotias Forssell on jäämässä vuoden päästä eläkkeelle, mutta TE-toimisto ehdottaa hänelle lisäkoulutusta.Forssell kertoo MTV:lle, että kyseessä on 100 päivää kestävä talonrakentamisen rakennusalan työnjohtajan koulutusta. Koulutukselle hintaa kertyy noin 10-15 000 euroa yhteiskunnan maksettavaksi.

Järjestäjä ehdotti, että minulle räätälöitäisiin sopiva koulutus, jotta osaisin käyttää tietokonetta eläkepäivinäni. Osaan maksaa laskut ja katsoa netistä ohjelmia, mutta minun täytyisi opetella ohjelmointia ja pääsen pian eläkkeelle, Forssell kertoo.

1992 yhdyskuntatekniikan tutkinnon suorittanut Forssell ei voinut työskennellä työnjohdossa, koska tietokoneen käyttäminen ei alkanut sujua.

Minusta tuntuu hirveältä, että minulle tarjotaan kauhean kallista koulutusta. Se pitäisi tarjota jollekin nuoremmalle työttömälle. Jos en oppinut tietokoneen käyttöä silloin, miten voin sen nyt sadassa päivässä oppia, Forssell sanoo.

Tällä hetkellä ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin ottaa koulutus vastaan ja aloittaa opiskelu. Muuten hän kertoo menettävänsä hetkellisesti työttömyystukensa.

Ihan posketon homma. Siihen löytyy kyllä nuorta väkeä, jotka ovat valmiita koulutukseen, sanoo rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi.

TE-toimisto pakottaa vuoden päästä eläkkeelle jäävän 100 päivän koulutukseen – Menettää muuten tuet
Siirry sivun alkuun