Henkilöstön edustaja: Posti valehtelee

Posti väitti eilen tiedotteessaan, että eilinen sanomalehdenjakelun lakko viivästyttää postin kulkua pääkaupunkiseudun perusjakelussa. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry:n mukaan väite ei pidä paikkaansa. Lakolla ei ollut mitään tekemistä normaalin postinkulun kanssa.PAUn mukaan häiriöt päiväjakelussa perustuvat aliresurssointiin, puutteelliseen perehdyttämiseen ja tiistain supistettuun jakeluun. Postinkulussa on ollut ongelmia keväästä 2014 lähtien, jotka ovat jatkuneet edelleen.

Posti vähättelee lisäksi työehtoshoppailunsa vaikutuksia sanomalehdenjakajien palkkaan. Yksistään sanomalehdenjakajien yötyökorotus putoaa 24 % työehtosopimuksen vaihtumisen vuoksi. Palkanalennus koskee 2 300 pienituloista jakajaa, jotka ansaitsevat keskimäärin 1000–1300 euroa kuukaudessa.

Valtionyhtiö Postin toiminta on äärimmäisen härskiä. Sopimuskikkailulla luodaan lisää työssä käyviä köyhiä, jotka joutuvat paikkaamaan toimeentuloaan sosiaaliturvalla. Tämä ei voi olla kenenkään etu.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa