Lidlissä hävikin osuus pieneni yli 10 prosenttia vuodessa – Kauppojen vapautuneet aukioloajat auttaneet

Ruokakaupassa kehitetään jatkuvasti keinoja ruokahävikin pienentämiseksi. Lidl Suomi on tehostanut entisestään toimia ruokahävikin torjumiseksi, minkä ansiosta hävikin osuus pieneni vuodessa yli 10 prosenttia.Lidl Suomen elintarvikehävikin osuus kiloissa mitattuna laski 1,35 prosenttiin. Samaan aikaan Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten hävikki oli 1,79 %. Suuntaus koko alalla on positiivinen, sillä edellisen vuoden vertailukelpoinen luku oli 1,84 %.

Syitä hävikin vähenemiseen Lidlin myymälöissä on useita. Viime vuosina tilausmäärien optimointia ja henkilöstön ammattitaitoa on kehitetty edelleen. Myymälätyössä hävikkiä voidaan torjua mm. lämpötilasäädeltyjen tuotteiden oikealla käsittelyllä, huomioimalla tuotteiden päiväykset esillepanossa ja hedelmien ja vihannesten jatkuvalla tuoreusseurannalla.

Olemme kehittäneet tilausten optimointia, mutta suuri vaikutus on myös sillä, että juhlapyhien aukiolot vapautuivat. Ennen aukioloaikojen vapautumista aattojen tilausten mitoittaminen oli haastavaa, kommentoi Lidl Suomen vastuullisuusasiantuntija Maija Järvinen.

Kun tuotteet saadaan aamun kuormasta esille hyllyyn ja myydään jopa saman päivän aikana, pystytään torjumaan suuri osa hävikistä. Tuotteet, jotka uhkaavat jäädä myymättä, alennetaan ajoissa niin, että aletuotteenkin ostajalle jää parhaimmillaan useita päiviä aikaa käyttää ostamansa tuote.

Tarkoitus ei ole siirtää hävikkiä kaupasta kotiin. Siksi alennamme tuotteet ajoissa omien tuoreustakarajojemme mukaisesti. Aletuotteenkin ostanut asiakas ehtii hyvin käyttää tuotteen, Järvinen selittää.

Lidlissä hävikin osuus pieneni yli 10 prosenttia vuodessa – Kauppojen vapautuneet aukioloajat auttaneet
Siirry sivun alkuun