Poliisi ajoi takaa aseistautuneita ryöstäjiä

Lempäälässä osoitteessa Lähdetie 2 yritettiin ryöstää torstaina kello 14.46 Siwan kassa aseella uhaten. Aseistaunut tekijä oli poistunut paikalta.Poliisipartioiden selvitellessä rikosta tuli uusia ilmoituksia hätäkeskukseen kello 15.16 Akaan Toijalasta, jossa R-kioski ryöstetty aseella uhaten ja tekijä oli poistunut lähistöllä odottaneeseen henkilöautoon.

Paikalle suunnanneet poliisipartiot olivat saaneet Valkeakosken Sääksmäen kohdalla näköhavainnon pakoautoon, mustaan henkilöautoon.

Poliisit havaittuaan kyseinen autoilija oli lähtenyt poliiseja pakoon. Takaa-ajo oli jatkunut tämän jälkeen noin puolen tunnin ajana Sääksmäeltä Valkeakosken suuntaan. Lopulta autoilija hylkäsi auton Valkeakosken Pajatielle.

Rikoksiin epäilyt mieshenkilöt otettiin myöhemmin kiinni lähistöltä, Valkeakosken Suvitiellä sijaitsevasta asunnosta. Koska havaintojen mukaan tekijä oli aseistaunut, poliisi varautui vaarallisen henkilön kiinniottoon usean partion voimin. Kiinniotto oli sujunut muutoin rauhallisesti.

Rikoksesta epäiltyinä on otettu kiinni 60-luvulla ja 90 luvulla syntyneet mieshenkilöt.

Sisä-Suomen poliisi tutkii tapahtuneen johdosta muun muassa törkeää ryöstöä, törkeän työstön yritystä, rattijuopumusta ja törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa