Posti korottaa hintoja – Syyttää viestinnän digitalisoitumista

Posti tiedottaa, että kotimaan ja ulkomaan kirjeen postimaksut muuttuvat 2.10.2017. Aiemmin ilmestyneet ikimerkit kelpaavat tämän jälkeenkin postimaksuksi sellaisenaan ilman lisämerkkejä.Enintään 50 gramman kotimaan kortin ja kirjeen hinta on 2.10. alkaen 1,40 euroa (nykyisin 1,30 euroa). Enintään 20 gramman ulkomaan kortin ja kirjeen hinta on Priority-luokassa 2.10. alkaen 1,50 euroa (nykyisin 1,40 euroa).

Lähetettyjen kirjeiden määrä laski kevätkaudella 10 prosenttia viestinnän digitalisoitumisen myötä. Tämä nostaa edelleen kirjelähetysten yksikkökustannuksia. Postin toimintaa ei ylläpidetä verovaroin, postin tiedotteessa kerrotaan.

Heinäkuussa aloitettu jakelupäiväuudistus hillitsi tämän hetkistä hinnankorotustarvetta. Uudistuksessa jakelua rytmitetään uudella tavalla tiistaisin, jolloin on vähemmän jaettavaa postia.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa