Sekava mies saapui ABC -asemalle pienoiskiväärin kanssa – Luovutti aseen henkilökunnalle

Siilinjärven ABC -asemalle saapui lauantaina iltapäivällä sekava mies, joka oli kertonut henkilökunnalle mukanaan olleesta pienoiskivääristä.Mies oli luovuttanut aseen heti henkilökunnalle, jo ennen poliisin paikalle tuloa. Poliisin tultua paikalla mies ei totellut poliisin käskyjä vaan hangoitteli vastaan, jolloin poliisi joutui käyttämään voimakeinoja miehen kiinniottamiseksi.

Miehen sekava käytös aiheutti asemalla asiakkaana olleille pelkoa ja hämmennystä. Poliisi on selvittänyt tapahtuman taustoja ja kulkua. Saadun selvityksen mukaan kukaan ei ollut todellisessa vaarassa. Mies ei ollut uhannut ketään mitenkään, eikä hänellä ole ollut tarkoitusta vahingoittaa ketään. Aseessa ei ollut patruunoita.

Poliisi otti aseen haltuun. Ase on luvallinen ja asiassa suoritetaan ampuma-aselain mukainen tutkinta.

Sekava mies toimitettiin eilen heti terveydenhuollon huostaan. Tilanteessa olleille on tarjottu kriisiapua.

Tapahtumia tutkitaan rikosnimikkeillä ampuma-aserikkomus ja virkamiehen vastustaminen.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa